Lensguild

Lensguild biedt een simpele, veilige en betrouwbare manier om werk binnen te halen en nieuw contact te leggen. Op Lensguild kun je een profiel/portfolio aanmaken om vervolgens gevonden te worden door opdrachtgevers, ook kan je reageren op opdrachten die al geplaatst zijn op het platform. Tevens biedt Lensguild een veilige en betrouwbare manier van betalen voor opdrachtgevers. Betaalt opdrachtgever direct -> geld op de opgegeven rekening 14 dagen na afronding project. Betaalt opdrachtgever achteraf -> geld op de opgegeven rekening 14 dagen na afronding project of zodra opdrachtgever betaalt. Nooit meer een klant na te hoeven bellen met de vraag; hoe zit het met dat factuurtje?! Lensguild got you covered.

Hoe krijg je meer opdrachten via Lensguild?

Momenteel heeft Lensguild twee manieren om in contact te komen met opdrachtgevers. 
Via Lensguild maak je een publiekelijk profiel aan waarmee je gevonden wordt door potentiële klanten. Tevens is het mogelijk om biedingen te plaatsen op opdrachten die opdrachtgevers via het platform geplaatst hebben. Zodra er nieuwe opdrachten beschikbaar zijn, dan krijg je hier bericht over. Hou voor het gemak wel de social media kanalen van Lensguild nauwlettend in de gaten. Denkt een opdrachtgever een goede match met je te hebben dan kunnen zij direct een offerte bij je aanvragen.

Een Lensguild profiel aanmaken

Via Lensguild kun je een publiekelijk profiel aanmaken, je profiel wordt aangevuld met o.a. vaardigheden, apparatuur en specialiteiten. Tot slot kun je gemakkelijk een portfolio aanmaken. Jouw profiel wordt niet alleen gevonden via het Lensguild platform, ook ben je beter vindbaar in Google. Zorg er wel voor dat je profiel/portfolio zo uitgebreid mogelijk is.

Maak een profiel aan

Vul alle benodigde informatie in en zorg ervoor dat je dit zo zorgvuldig mogelijk en uitgebreid doet. Hoe uitgebreider het profiel, hoe sneller opdrachtgevers contact met je op zullen zoeken om een offerte aan te vragen. It’s that simple!

Vul aanvullende gegevens in

Zorg er voor dat je profiel zo compleet mogelijk is en vul het aan met gelegenheden, vaardigheden, apparatuur en tarieven. Hoe uitgebreider het profiel, hoe groter de kans dat je wordt uitgekozen door een opdrachtgever.

Promoot je profiel

Niet geheel onbelangrijk. Deel je profiel met de buitenwereld. Draag je eigen merk voort. Mocht je opdrachten hebben verkregen via Lensguild, deel dit. Dit gaat een positief effect hebben op verdere klussen vanuit Lensguild. Tevens toon je hiermee ook aan dat je eerdere klussen via Lensguild tot een succes hebt gemaakt. Een trotse Lensguilder, dat is wat wij willen!

Reageren op opdrachten

Via Lensguild kunnen opdrachtgevers een opdracht op het prikbord plaatsen. Freelancers krijgen de mogelijkheid om hier een bieding op te doen. Uiteindelijk bepaal je zelf op welke opdracht je reageert tegen een zelf bepaald tarief. Voel jij je aangesproken in een omschrijving, schroom niet en reageer. 

Zoek in opdrachten

Via opdrachten kun je zoeken en filteren. Zo weet je zeker dat de opdracht voor jou geschikt is.

Plaats een bieding

Zodra je een opdracht gevonden hebt die jou op het buik geschreven is kun je een bieding doen. Zorg er wel voor dat je tevreden bent met het tarief, zodra de opdrachtgever met jou in zee gaat staat het bedrag vast n.a.v. de briefing.

Word uitgekozen en ga aan de slag!

Ben je uitgekozen om de opdracht uit te voeren? Gefeliciteerd, wij gaan ervan uit dat jij je beste beentje voor gaat zetten. Maak er een mooie dag van en bedenk dat je niet alleen een visitekaartje bent voor jezelf, maar ook van Lensguild. :)

Wat doet Lensguild?

Bij Lensguild wordt bijna alles online geregeld: van het bekijken van het portfolio, het lezen & schrijven van recensies tot het online chatten, boeken en betalen van freelancers. Transparantie is erg belangrijk daarom worden er van tevoren prijzen afgesproken. Kom niet voor nare verrassingen te staan en blijf sterk in je communicatie met de klant. Weet wat er van je verwacht wordt. Voorkom onenigheden op de shootdag/draaidag zelf. Mochten er vooralsnog discussiepunten ontstaan gaandeweg, dan helpt Lensguild altijd bij het bemiddelen.

Lensguild streeft naar een zo transparant mogelijk platform, communicatie behoort van beide kanten eerlijk te verlopen. Om Lensguild draaiende te houden zijn er natuurlijk inkomsten nodig. Daarom rekent Lensguild een commissie van 10% op alle opdrachten. Deze commissie wordt doorberekend en is zichtbaar op het uiteindelijke factuur. Een kleine ‘’price to pay’’ voor het gemak waarin Lensguild jou voorziet.

Direct aan de slag met Lensguild!

Heb je al een account? Log In!