Lensguild Blog post Blog #1: Voorstelrondje: wij zijn Lensguild!

Blog #1: Voorstelrondje: wij zijn Lensguild!

Wij zijn Lensguild! Het idee van het starten van een marktplatform voor fotografen & filmmakers zat al een aantal jaar in de pijpleiding. Na veel wikken en wegen zijn wij een paar maanden geleden succesvol van start gegaan. De eerste opdrachten vloeiden binnen, evenals het aantal aanmeldingen van de eerste Lensguilders. 

Nu Lensguild weer een paar stappen verder is ontwikkeld gaan we weer vol gas verder om er een succes van te maken. Wij hebben vertrouwen in het feit dat het op de lange duur een succesvol marktplatform gaat worden, dit natuurlijk met jullie hulp! 

Tijd voor een verdere kennismaking met het team.   

Zowik-Abramov-Founder-Lensguild.jpg 914.67 KB


Zowik Abramov | Sales & Marketing  
‘’Bekijkt het leven graag door een van zijn Canon lenzen. Tevens bedenker en oprichter van Lensguild.’’

Leeftijd: 30 Jaar


Wat zijn concreet de werkzaamheden/verantwoordelijkheden binnen Lensguild?

Mijn taken zijn vooral breed te noemen. Ik zorg ervoor dat alle neuzen binnen het team dezelfde kant op wijzen. Ik hou mij ook bezig met marketing/sales,  algemene operationele taken & beslissingen. Als  co-founder ben ik ook het gezicht van Lensguild naar de buitenwereld toe.

Hoe ziet jouw typische werkdag eruit?
Mijn dag begint standaard om 7 uur ‘s ochtends met een grote kop koffie. Thuis beantwoord ik dan eerst de belangrijkste e-mails. Rond 8 uur verplaats ik mij naar kantoor waar ik mijn dag inplan met taken om hier vervolgens mee aan de slag te gaan. Tijdens de lunch gaan wij altijd all in, berucht kan je ze ook wel noemen. ik werk over het algemeen tot 19:00 door.

Wat drijft jou als persoon?
Hetgeen wat mij balans geeft in het leven is het contrast tussen hard werken en lange / verre reizen maken. Het doet mij enorm veel genot om de diverse culturen, natuur en way of living te ervaren,  dit geeft mij ook weer de benodigde energie om hard te kunnen werken en een constant level van creativiteit te behouden.

Hoe zie jij Lensguild voor je over 5 jaar?
Onze visie is vooral gericht op het bemachtigen van de titel ‘de grootste community voor fotografen en filmmakers!’ echter is dit niet iets wat zomaar uit de grond te gestampt kan worden. We streven naar het overschrijden van de Nederlandse grens binnen 3 jaar en binnen 5 jaar willen we zelfs buiten europa opereren.

Wanneer is Lensguild voor jou een succes?
In principe valt hier veel over te zeggen. In de kern is Lensguild voor mij een succes als we Lensguilders, Opdrachtgevers en het team tevreden kunnen houden waarbij iedereen profiteert van het platform.

Wat houdt je bezig in je vrije tijd?
Naast het reizen ben ik helemaal weg van films. Aangezien ik zelf ook cameraman ben kijk ik dan ook graag met een ander ‘oog’ naar films. Ik laat mij hierdoor inspireren, details ontsnappen mij nauwelijks. ‘’Bekijkt het leven graag in eentjes en nulletjes terwijl hij op een terrasje in Azië zit te werken. Tevens mede-oprichter van Lensguild.’’

Leeftijd: 26 jaar


Wat zijn concreet de werkzaamheden/verantwoordelijkheden binnen Lensguild?

Als Product Owner houd ik mij met alles wat zich technisch mag benoemen bezig. Zo houd ik mij bezig met de veiligheid, nieuwe functionaliteiten, het schrijven van code en het bijhouden van server gerelateerde taken.

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Veel codes,  bugs en mooie functionele interfaces. 

Wat drijft jou als persoon?
Codes, codes en nog eens codes. Vreemd genoeg word ik hier bijzonder gelukkig van. 

Hoe zie jij Lensguild voor je over 5 jaar?
Een goed werkend platform voor fotografen en filmmakers. De initiële insteek van Lensguild was natuurlijk om pijnpunten weg te halen bij deze doelgroep. Dit in de vorm van acquisitie en facturatie. Alles moet tegen die tijd toch wel gewoon op zichzelf draaien. Dat is wel het streven in ieder geval.

Wanneer is Lensguild voor jou een succes?
Wanneer Lensguild een op zichzelf staande community is geworden. 

Wat houdt je bezig in je vrije tijd?
Mijn werk is simpelweg ook mijn passie. In mijn vrije tijd lees ik dan ook veel blogs en artikelen over development. Naast dit probeer ik elk jaar wel een mooie reis te maken, hier leef ik echt voor.
‘’Bekijkt het leven als een creatieve reis en uit dit in de vorm van storytelling. De connector tussen de klant en het merk. Ondersteund Lensguild binnen de sales & marketing.’’

Leeftijd: 30 jaar 


Wat zijn concreet de werkzaamheden/verantwoordelijkheden binnen Lensguild?
Een vrij breed scala aan taken eigenlijk. Zo ben ik bezig met het schrijven van de blogs. Het optimaliseren van alle teksten en houd ik de social media pagina’s bij. Ook denk ik strategisch na over de vervolgstappen van Lensguild. 

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Elke dag start met een goede kop koffie. De mail wordt altijd als eerst geopend en dan kijk ik in Asana welke taken ik mijzelf heb gegeven voor de dag. Hier ga ik mee aan de slag, voor mijzelf stel ik per taak deadlines. Hierboven natuurlijk vermeld welke taken ik heb binnen Lensguild. Meestal ben ik er om 10:00 en ga ik tussen 18:00 en 19:00 weer richting huis.

Wat drijft jou als persoon?
Hetgeen wat mij drijft is de behoefte om in ieder geval een maand per jaar op reis te kunnen. Elke dag sta ik op met de wil om de dag te tackelen, ik heb er zin in. Ik wil mij constant bezighouden met nieuwe dingen, ik probeer mijzelf als persoon ook constant te verrijken, als dit niet in werk is, dan wel in de vorm van het in mij opnemen van zoveel mogelijk content. Ik ben simpelweg verslaafd aan het constant moeten opnemen van nieuwe informatie.

Hoe zie jij Lensguild voor je over 5 jaar?
Aan mij de taak om dit te gaan achterhalen, hier kan pas antwoord op gegeven worden als het eerste jaar voorbij is. Graag trek ik conclusies uit cijfers namelijk. Gevoelsmatig denk ik dat Lensguild een groot succes kan worden met de tijd. Dit omdat een marktplatform in general kan staan als een huis. Wij moeten gewoon hard gaan schreeuwen dat wij er zijn! Optimistisch gezien, over 5 jaar is Lensguild een groot succes!

Wanneer is Lensguild voor jou een succes?
Dit gaat gepaard met enige naamsbekendheid. Zodra opdrachtgevers zonder enige vorm van acquisitie bedenken, zodra ze een fotograaf of filmmaker nodig hebben, wij zetten onze opdracht op Lensguild. Lensguild moet een begrip worden, het moet top of mind zijn, het moet duidelijk zijn om hier naar toe te gaan met je klus. Zo is het voor mij een succes als er wekelijks een lading nieuwe opdrachten op komen te staan.

Wat houdt je bezig in je vrije tijd?
Reizen uiteraard, een maand per jaar is het streven. Ik luister veel naar podcasts van Amerikaanse comedians, zo kijk/ga ik ook vaak naar comedy shows. Koken is iets wat ik graag doe, films & series kijken. Voetbal in general, dus het kijken en al het nieuws eromheen. Gamen, mits er weer eens een toffe game uitkomt. Ik speel ook een beetje gitaar en verzamel graag lp’s, dit als de portemonnee het toelaat. Ik kan met het verzamelen altijd aardig doorslaan namelijk. En laten wij de obsessie met pretparken/achtbanen vooral niet vergeten. Aardig lijstje wel als ik er zo naar kijk.


‘’ Bekijkt het leven graag als een proces waarin user experience centraal staat. Verantwoordelijk voor het schrijven van code.’’

Leeftijd:
30 jaar


Wat zijn concreet de werkzaamheden/verantwoordelijkheden binnen Lensguild?
Als developer houd ik me voornamelijk bezig met het optimaliseren van de website. Verder hou ik me bezig met de user-experience, oftewel, hoe maak ik de website zo makkelijk mogelijk voor onze gebruikers. 

Hoe ziet jouw werkweek eruit?
Veel koffie, code tikken & Daddy Cool spelen.

Wat drijft jou als persoon?
Als net-vader hoop ik zo succesvol mogelijk te zijn voor mijn lieftallige dochtertje. Dit ten eerste natuurlijk. Op werkvlak hoop ik mezelf als developer te blijven ontwikkelen. Ik streef ernaar, door middel van verschillende cursussen, om mijzelf de nieuwste technieken eigen te maken. Het up-to-date blijven in dit wereldje is superbelangrijk. Dit drijft mij dan ook om steeds meer kennis tot mij te nemen.

Hoe zie jij Lensguild voor je over 5 jaar?
Ik geloof er heilig in dat Lensguild tot een gigantische platform kan groeien. Het basisidee is sterk, zodra het platform enige naam begint te krijgen dan gaan de opdrachten vanzelf komen. Qua freelancers zitten wij namelijk nu al sterk in het zadel. Ik ga ervanuit dat er echt een community kan opstaan met de jaren.

Wanneer is Lensguild voor jou een succes?
Als developer streef ik ernaar dat de usability van de website top-notch is. "Ease of use may be invisible, but it's absence sure isn't". 

Wat houdt je bezig in je vrije tijd?
Naast het opvreten van allerlei development artikelen en podcasts ben ik ook een film liefhebber. 

Tot slot!
Wij kijken met zijn allen uit naar een mooie lucratieve tijd. Vanaf heden kunnen jullie elke week woensdag een nieuwe blog verwachten. Nogmaals, wij willen gas gaan geven. Wij staan uiteraard open voor al jullie feedback!. Wil je een bepaald onderwerp voorbij zien komen in een blog? Schroom niet en deel dit met ons.