Fotografie Blog post Blog #7 Waarom je altijd een professionele fotograaf moet inhuren om je bruiloft vast te leggen!

Blog #7 Waarom je altijd een professionele fotograaf moet inhuren om je bruiloft vast te leggen!

We weten het, het kan soms wat kosten, en de mooiste dag van je leven is al zo duur. Maar echt, een professionele fotograaf op je bruiloft, dat is een investering die de moeite waard is.

Een vak apart
Bruiloft Fotografie is een vak apart. Niet alleen is het goed een professionele fotograaf in te huren, huur iemand in die gespecialiseerd is in bruiloften. Deze persoon weet precies waar op gelet moet worden, welke momenten kostbaar zijn voor het bruidspaar en welke details vaak door andere niet gespecialiseerde fotografen worden gemist.

Lensguild-trouwfoto-blog-waarom-je-een-trouwfotograaf-moet-inhuren-02.jpg 3.3 MB


Vrienden en andere foute keuzes
Doe goed je research naar wat voor fotograaf je inhuurt! Er zijn veel betaalbare fotografen te vinden dankzij vele zoekmachines en sites als Marktplaats. Maar geen portfolio of website? Misschien toch verstandig om even verder te kijken.

Vaak valt de keuze toch op vrienden. Vrienden die prima overweg kunnen met een camera en aanbieden om voor een habbekrats  je speciale dag vast te leggen. Pas hiermee op. Vrienden bedoelen het zeker goed en doen het uit liefde, dus zullen heus wel hun best doen. Maar écht de magische plaatjes schieten is vaak nog een brug te ver. Bovendien, mocht er iets misgaan; zoals de geheugenkaart die kwijt raakt, de lensdop die nog op de camera zat, of een vinger voor de lens, dan is het best lastig om hen hier op af te rekenen. Je vriend is immers geen prof. “Foutje, kan gebeuren, toch?”

Lensguild-trouwfoto-blog-waarom-je-een-trouwfotograaf-moet-inhuren-01.jpg 3.71 MB


De enige kans
Je hebt maar één kans. Stel het gaat mis, dan heb je geen goede plaatjes van deze onvergetelijke dag. Wat heeft een peperdure look voor zin als deze niet mooi vastgelegd kan worden? Als je de details op je witte jurk niet ziet of als je kersverse man met een wazig gezicht naar je glimlacht? Je kan toch wel stellen dat dit ontzettend zonde is.

Probeer eens een trouwfotograaf te vinden op Lensguild, plaats je opdracht en kom binnen no-time kom je in contact met wel meer dan 200 freelancers.

Lensguild-trouwfoto-blog-waarom-je-een-trouwfotograaf-moet-inhuren-03.jpg 2.06 MB