Fotografie, Ondernemerschap Blog post Blog #5: 5 tips voor de beste LinkedIn profielfoto

Blog #5: 5 tips voor de beste LinkedIn profielfoto


1. Keep it professional.

Je ziet ze echt nog steeds voorbij komen: de profielfoto’s met een glas wijn in je hand, of waar de persoon die naast je stond op de foto eraf is geknipt, maar je nog wel zijn hand om je middel ziet. Nee, dit werkt niet. Je staat er echt heel leuk op en je had een good hair day, maar deze foto’s zijn geschikt voor je persoonlijke Instagram en Facebook account. Niet voor Lensguild of LinkedIn. Wat overigens wel werkt voor velen is om vlak vóór het fotomoment een glas wijn te drinken, dan sta je er lekker ontspannen op. Wel je glas op tijd wegzetten dus.

Hou-het-zakelijk-linkedin-profielfoto-lensguild.jpeg 620.91 KB


2. Kwaliteit is key

Deze ligt misschien erg voor de hand, maar toch zie je mensen nog in de fout gaan. Zorg dat de kwaliteit van de foto goed is. Al helemaal in jouw vakgebied, kom je er natuurlijk niet mee weg als het geen scherp belichte foto is. Opdrachtgevers zitten niet te wachten beeldprofessionals voor hun klus, wanneer de pixels in de foto te tellen zijn. Best logisch, toch? 

Zakelijke-profielfoto-laten-maken-linkedin-fotograaf-portret-lensguild.jpeg 385.26 KB


3. Een glimlach brengt je ver

Er mag best gelachen worden! Naast dat je professionaliteit wilt uitstralen, moet je er ook benaderbaar uitzien. Een fronsende foto met een strakke blik en je mondhoeken naar beneden gekruld, helpen daar niet echt bij. Het is geen pasfoto dames en heren, er mag gewoon gelachen worden.

rode-filter-portret-foto-boos-glimlach-emotie.jpeg 260.67 KB


4. Wees representatief

“Zie eruit als jezelf? Duh, ik ben het toch op de foto?” Dat klopt, maar ook dan kan je er niet uitzien als jezelf. Ga jij altijd in spijkerbroek en t-shirt naar werk? Ga dan niet strak in pak op de foto. Nu kun je wel een beetje nadenken over wat je aantrekt, kies voor een simpel zwart t-shirt en niet voor je lievelings Dragon Ball Z shirt. Wees jezelf, maar kom altijd representatief over.

representatief-fashion-portret-linkedin.jpeg 621.61 KB


5. Vraag een collega

Het voelt misschien een beetje ongemakkelijk, maar vraag een professionele fotograaf die gespecialiseerd is in portretfotografie om een plaatje van je te schieten. Met een selfie kan je echt niet komen aanzetten op je professionele profiel en ook zelfontspanner is niet ideaal. Een eerste indruk is belangrijk, dus pak dit gewoon goed aan! Ken je geen fotograaf bij wie je de foto zou willen laten maken? Dan huur je er uiteraard een in op Lensguild!

huur-portretfotograaf-nederland-linkedin-profielfoto.jpeg 530.17 KB