Lensguild, Fotografie Blog post Blog #3: Interview met Lensguilder Marcel Vervuurt

Blog #3: Interview met Lensguilder Marcel Vervuurt

Marcel, goed dat je er bent, vertel een iets over jezelf.


Nou, mijn naam is Marcel Vervuurt. Ik kom uit Middelburg, ik ben 47 jaar oud en ik werk sinds 2006 als zelfstandig ondernemer. Ik ben begonnen in de vastgoedsector met het maken van impressies, plattegronden, artist impressions en ander 3D werk. Van origine heb ik HTS bouwkunde & architectuur gedaan. Ik had steeds vaker fotografie nodig voor projecten, dit deed mij toen inzien hoe leuk ik fotografie eigenlijk vond. Zodoende ben ik daarmee doorgegaan.

‘’Van de combinatie 3D werk in de vastgoedsector en fotografie heb ik mijn business gemaakt’’

Zo ben ik begonnen met vastgoedfotografie, om nieuwbouwprojecten of bestaande woningen te fotograferen. Vervolgens ben ik het vak fotografie voor mijzelf gaan uitbreiden naar wat ik nu doe, sportfotografie, productfotografie, trouwreportages. Mijn niche zit wel voor het merendeel in de vastgoedsector.


Is dat ook het hetgeen wat je het leukst vindt als fotograaf?


Nee, hetgeen wat ik het leukst vindt is dat het elke dag anders is, de variatie die erin zit. Het is wel zo dat mijn specialisme ligt op het vastgoed en het interieur in die zin. Maar ik laat mij hier niet door beperken. Ik vond het bijvoorbeeld ontzettend leuk om samen te werken met The Calisthenics club. Een super actieve fotoshoot was dat, je staat letterlijk geen seconde stil. Echt een uitdaging! Blijf ontdekken en blijf jezelf ontwikkelen zeg ik dan ook altijd.


Hoe zou jij je eigen stijl omschrijven?

 
Als ik het zou moeten omschrijven dan zou ik gaan voor, ingetogen kleuren met een aantal warme accenten. Uiteraard vorm ik altijd mijn stijl naar de wensen van de opdrachtgever. Het is niet zo dat ik kan zeggen; dat is nou echt een typische Marcel Vervuurt foto. haha

Waar ligt jouw passie in de fotografie? wat vind je echt het allerleukst?


Cityscapes. Een echte land fotograaf ben ik niet, wel vind ik het tof om de dynamiek van een stad weer te geven. Dit kan door bepaalde landmarks in een stad. Dit kan door mooie doorkijkjes over een brug of een klein gaatje waardoor je toch weer een ander perspectief krijgt op een stad. Dat kan een reflectie zijn in een plas water. Zo hou ik dan ook ontzettend van water in combinatie met bebouwing. Steden met een rivier of grenzend aan de zee, dat vind ik fantastisch! Hoe ben jij bij Lensguild terecht gekomen?


Via Instagram, meteen een account aangemaakt eigenlijk en zag ik de opdracht van The Calisthenics Club, dat was de eerste opdracht waar ik op reageerde. Kort daarna, volgens mij in dezelfde week zag ik ook de opdracht van Roobol staan welke ik uiteindelijk ook heb gedaan. Deze klus kon ik nog net tussen de feestdagen regelen. Die klus had ik dus voor een groot deel te danken aan mijn flexibiliteit. 

Roobol shoot, via Lensguild.


The Calisthenics Club, via Lensguild.


Maak je ook gebruik van vergelijkbare sites/kanalen?


Via Instagram zag ik wat voorbij komen, dat heet Cherrydeck. Maar daar ben ik mee gestopt omdat het vooral opdrachten buiten Nederland waren. Verder ben ik nog geen andere soortgelijke platforms tegen gekomen.

Hoe doe jij normaal je acquisitie?


Het grootste deel is vanuit mijn netwerk, zo nu en dan bellen. De meeste opdrachten krijg ik aan de hand van doorverwijzingen, via via zeg maar. Dan heb je natuurlijk je ambassadeurs voor je werken. Ik moet ook gewoon zeggen, door drukte is acquisitie gewoon een minder sterk punt bij mij en dat zou ongetwijfeld bij meer fotografen zijn. Daar zou ik wellicht meer aan moeten doen, maar als je zo een platform hebt zoals Lensguild, dan is dat alleen maar heel plezierig. Aan jullie dan de taak om genoeg opdrachten binnen te halen. haha

Wat is volgens jou de reden waarom je inmiddels meerdere opdrachten verkregen hebt.


Ten eerste, de prijs kwam overeen met wat de klant voor ogen had. Mijn portfolio op Lensguild is volgens mij voldoende duidelijk geweest om voor mij te kiezen. Misschien onderhand een aantal reviews die erop staan. 

Wat heb je meegenomen uit de opdrachten die je hebt meegekregen vanuit Lensguild?


Uhm, misschien nog meer van tevoren referentiebeelden van de opdrachtgever vragen. Zodat je precies weet, dit heeft hij of zij voor ogen. Dit ga ik maken.

Wat zou jij als tip of tips mee willen geven aan andere Lensguilder?


Zorg er voor dat je profiel goed op orde is. Maak een portfolio aan. Hoe kan een opdrachtgever anders beslissen om voor jou te gaan? Voor andere, maar ook voor mezelf, kies een niche waar je goed in bent. Zodat een opdrachtgever op basis daarvan een keuze kan maken. 

Dank voor deze korte kennismaking!


Uiteraard zijn wij ook benieuwd naar de andere Lensguilders! Mocht je nou zoiets hebben van; hier zou ik het graag over willen hebben met jullie, schroom niet om ons een berichtje te sturen.