Video, Ondernemerschap Blog post Blog #11: | Waarom je een professionele bedrijfsfilm wilt laten maken

Blog #11: | Waarom je een professionele bedrijfsfilm wilt laten maken

Als bedrijf wil je het gat tussen jou en de klant zo klein mogelijk houden. Dit kan op veel manieren, een van die manieren is met een bedrijfsfilm. In een bedrijfsfilm toon je de waarden van het bedrijf en geef je de klant een kijkje achter de schermen. Het brengt de klant dichterbij. Lensguild somt een aantal concrete voordelen op van het hebben van een professionele bedrijfsfilm.

1. Breng emotie over met film

Geef de klant een gevoel van het bedrijf mee. Speel in op de emotie van de klant en belicht de waarden van het bedrijf. Met een bedrijfsfilm kan je ervoor zorgen dat je langer in het hoofd van de klant blijft hangen. 90% van de informatie die naar het brein wordt doorgestuurd is namelijk visueel; Visuele content wordt dan ook 600.000 keer sneller opgenomen dan tekst. 

Lensguild-Blog-Waarom-een-bedrijfsfilm-06.jpg 2.47 MB


2. Met een bedrijfsfilm laat je een professionele indruk achter

Met een bedrijfsfilm laat je aan de klant zien dat je een professionele organisatie bent. Je laat de klant een kijkje achter de schermen nemen, dit zorgt ervoor dat jouw bedrijf meer vertrouwen creëert. Neem het maken van een bedrijfsfilm dan ook serieus, huur een professionele filmmaker in voor de klus. Lensguild helpt je uiteraard graag met het vinden van de juiste match. 

Lensguild-Blog-Waarom-een-bedrijfsfilm-04.jpg 4.22 MB


3. Een bedrijfsfilm zorgt voor een betere vindbaarheid in Google

De vindbaarheid in Google verbetert als je een bedrijfsfilm op je website hebt staan, Google plaatst websites met video’s namelijk hoger in de zoekresultaten. Om nog beter gevonden te worden is het dan ook een tip om de video te voorzien van ondertiteling. Op deze manier kan iemand het ook zonder geluid kijken en daarnaast zou er ook een vreemde taal toegelicht kunnen worden. Ook kan het makkelijk gedeeld worden op de verschillende sociale media kanalen. Hierdoor genereer je meer bezoekers op je sociale media pagina’s.

Lensguild-Blog-Waarom-een-bedrijfsfilm-03.jpg 5.11 MB

4. Met een bedrijfsfilm trek je de aandacht

Zodra iemand op jouw website komt is dit negen van de tien keer omdat hij/zij geïnteresseerd is in jouw producten/diensten. Zo kan men ook vergelijken met dezelfde producten of diensten op concurrerende websites. Zorg dat je jezelf als bedrijf onderscheidt van de concurrentie, een sterke bedrijfsfilm kan hierin zelfs de doorslaggevende factor zijn. Zorg ervoor dat je een goed verhaal te vertellen hebt. Een professionele filmmaker helpt je hier graag mee.

Lensguild-Blog-Waarom-een-bedrijfsfilm-05.jpg 205.04 KB


5. Een bedrijfsfilm verhoogt de conversie

Misschien wel het belangrijkste aspect van het hebben van een professionele bedrijfsfilm. Het vergroot je conversie. Zoals je net hebt kunnen lezen vergroot het de vindbaarheid op Google, geef je jouw bedrijf een professionele uitstraling en zorg je ervoor dat de klant zich gaat verbinden aan jouw bedrijf. Dit vormt de basis van het verhogen van je conversie, zo kan je stellen dat de bedrijfsfilm zich op de lange termijn terug gaat betalen.

Lensguild-Blog-Waarom-een-bedrijfsfilm-02.jpg 1.88 MB

Tot slot
Overtuigd? Lensguild helpt je natuurlijk graag verder! Plaats een opdracht via deze pagina of vergelijk het ruime aanbod in professionele filmmakers.