Ondernemerschap Blog post Blog #10 | Hoe kies je de beste fotograaf of filmmaker voor jouw opdracht?

Blog #10 | Hoe kies je de beste fotograaf of filmmaker voor jouw opdracht?

De keuze is reuze. Het aanbod fotografen & filmmakers op Lensguild is overweldigend, wij helpen je daarom een extra handje als het gaat om het maken van die juiste keuze. Hieronder een aantal zaken om rekening mee te houden.

1. Denk altijd aan het uiteindelijke doel wat je voor ogen hebt, wat voor soort shoot is het? Wat is de context en hoe zie je de uiteindelijke foto’s of film voor je, probeer visueel te denken. Pas hier je zoektocht op aan.

Lensguild-Beste-Fotograaf-Filmmaker-Huren-01.jpg 1.35 MB


2. Ga voor relevante ervaring. Lensguild heeft natuurlijk een groot aanbod aan freelance fotografen & filmmakers. Scrol door de verschillende portfolio’s heen en bedenk welke fotograaf het beste bij je past aan de hand van eerder geleverd werk. Lensguild streeft ernaar om elke Lensguilder uit te dagen een zo uitgebreid profiel te hebben, dit om het voor jullie, de opdrachtgevers zo makkelijk mogelijk te maken.

Lensguild-Beste-Fotograaf-Filmmaker-Huren-02.jpg 4.28 MB


3. Ongetwijfeld heb je een maximale prijs voor ogen. Mocht een bepaalde fotograaf je nou echt tot op het bot aanspreken, maar is hij/zij stiekem net buiten het gestelde budget? Er is natuurlijk altijd nog ruimte om in conclaaf te gaan met de beste fotograaf of filmmaker. Het aanvragen van een offerte is zo gepiept namelijk.

Lensguild-Beste-Fotograaf-Filmmaker-Huren-03.jpg 1.01 MB


4. Op Lensguild zijn er verschillende manieren om in contact te komen met een freelance fotograaf of filmmaker. Zo kan je zelf alle portfolio’s afgaan om te achterhalen welke fotograaf of filmmaker het best bij je past, of je kan een opdracht plaatsen en de freelancer fotografen & filmmakers naar jou toe laten komen. Ga voor de manier die het best bij je past. Indien je weinig tijd hebt is het altijd aan te raden om voor de optie ‘opdracht plaatsen’ te gaan.

Lensguild-Beste-Fotograaf-Filmmaker-Huren-04.jpg 2.27 MB


5. Wees altijd helder in de communicatie, van zichzelf sprekend zou je zeggen, toch gaat dit in veel gevallen mis. Spreek jouw verwachtingen uit en beschrijf hoe jij de draaidag voor je ziet. Dit maakt het makkelijker voor jou en de fotograaf of filmmaker. Kom je er hier niet uit? Dan is het mogelijk beter om verder te kijken. Alles voor het beste eindresultaat.